Om oss

MOREMBO betyr vakker. Vi selger vesker og kurver håndlaget på landsbygda i Kenya. Håndverket er basert på lokale tradisjoner og produksjonsmetoder. Produktene er laget av den slitesterke planten sisal, som vokser lokalt i området.

Historien begynte da Anne Louise Dæhlin (tidl. Hübert) var på backpacker-tur som 19-åring i 2008. Hun kom til landsbyen Gombolo i Kenya, som var hardt rammet av tørke, sult, fattigdom og liten framtidstro. Hun ønsket å hjelpe, og startet med å samle inn penger til skolemat. For 50 øre per dag kunne et barn bli sikret det som for de fleste ble dagens eneste måltid.

Anne Louise ønsket også å hjelpe på mer bærekraftige og langsiktige måter. Hun så at kvinnene i landsbyene var veldig flinke til å flette kurver og vesker av den lokale sisalplanten, men at de savnet tilgang til et større marked. MOREMBO ble startet ved å redesigne vesker og kurver så de passet bedre en nordisk stil. Du kan se en video om hvordan det hele bokstavelig talk startet på bar bakke i Kenya her.

I desember 2009 kom første levering til Norge. Siden dét har MOREMBO-veskene blitt solgt i flere mote- og interiørbutikker og har flere ganger blitt fremhevet i norske motemagasiner. Ved siden av bedriften MOREMBO, har Anne Louise sammen med lokalbefolkningen de siste årene tatt initiativ til en rekke utviklingsprosjekter i Gombolo og landsbyene rundt. I 2013 gav hun ut boken Papayaene i Gombolo: Om å plante en drøm i Afrika på Gyldendal forlag. Boken fikk en veldig varm mottagelse, og både unge og gamle har gitt tilbakemelding om at de ikke klarte å legge boken fra seg. De sier de ler, gråter og lar seg inspirere. I boken forteller Anne Louise hele historien om hvordan MOREMBO ble startet, og mye mer! Boken er nå utsolgt, men kan lånes på ditt lokale bibliotek.

Du kan også lese mer om de andre prosjektetene Anne Louise har vært med på å starte på nettsiden til utviklingsorganisasjonen hun har grunnlagt: Aid in Action.