Bok

Anne Louise Dæhlin (tidl. Hübert), grunnleggeren av MOREMBO, gav i 2013 ut boken Papayaene i Gombolo: Om å plante en drøm i Afrika på Gyldendal forlag. Boken er virkelig spennende lesning, og inneholder blant annet hele historien om hvordan idéen om MOREMBO ble født, og hvordan merket ble startet. Bak på boken kan du lese følgende:

Høsten 2008 ankommer 19 år gamle Anne Louise Hübert den utarmede kenyanske landsbyen Gombolo. Den unge backpackeren møter mennesker preget av bunnløs fattigdom, tørke og matmangel. Det gjør dypt inntrykk. I stedet for å reise videre begynner hun å samle inn penger for å mette skolebarna.

Anne Louise stifter også et eget selskap for å importere vesker produsert av landsbyens kvinner. Hun har et krav: Veskene må være business, både for kvinnene i Gombolo og for henne. Anne Louise driver ikke tradisjonell u-hjelp – hun tenner håp, arrangerer plantekonkurranser og borer etter vann.

I dag finnes det over 30 000 papayatrær, to brønner som forsyner 15 000 mennesker med vann, flere barnesentre og 300 kvinner fullt sysselsatt med veskeproduksjon i Gombolo. Og Anne Louise Hübert har bare så vidt begynt.

Boken har fått en veldig varm mottagelse, og anbefales på det sterkeste, både til barn og voksne. Du vil garantert bli inspirert!

Boken er utsolgt fra forlaget, men kan lånes på ditt lokale bibliotek!